Chakra's activeren om je hoger zelf te leren kennen

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2018


De chakra's worden ook wel energie wielen genoemd. Het zijn vloeiende, draaiende punten in onze lichamen (fysiek, etherisch en astraal) en die de diverse lagen in ons voeden met prana. In de esoterie zijn de chakra's van groot belang. In diverse religies wordt ons gezegd dat we naar een hoger bewustzijn kunnen doorgroeien wanneer de zeven chakra's zijn geactiveerd en de zeven demonen zijn uitgedreven. Met demonen worden verkeerde gedachten, verkeerde gewoontes en een verkeerde verhouding met het leven bedoeld. De Reiki van Usui heeft een aantal richtlijnen daarvoor. Wanneer je je aan deze richtlijnen houdt zal op een organische wijze je Hoger Zelf zich aan je voordoen. Je zult dan de fluistering van je ziel kunnen horen en verstaan. Je Hoger Zelf zal je aanwijzingen geven voor het leven.


Tips om de chakra's te activeren, met elkaar te verbinden, te reinigen en te laten stralen:

Ademen heeft veel invloed op de energetische lichamen om en door je heen. In zuurstof die we inademen zit prana die niet alleen het fysieke lichaam en de organen voedt, ook het energetische lichaam (zowel etherisch als astraal) wordt gevoed. Door fysieke oefeningen zoals yoga te doen, veel buiten te zijn en het zonlicht op juiste wijze te benutten zullen de chakra' s op natuurlijke wijze steeds meer oplichten, worden gereinigd, met elkaar worden verbonden en geactiveerd. Door mentale oefeningen te doen zullen de hogere chakra's vanaf het hartcentrum worden geactiveerd en gezuiverd, Denk aan stilte oefeningen, oordeelloos communiceren, positieve gedachten denken, negatieve reacties ombuigen. Ook door bewegingen en houdingen zoals bijvoorbeeld yoga ons voorschrijft, ons lichaam te rekken en te strekken en de lichaamshouding zo optimaal mogelijk te maken worden de chakra's gereguleerd. Dit proces zal ons weliswaar gevoeliger maken voor invloeden van buitenaf, maar tegelijkertijd onze lichamen zo sterk maken dat ze snel herstellen van die invloeden.

Wanneer uiteindelijk de hogere chakra's zijn geactiveerd kunnen we de hogere energie aanwenden om ons beschermd te weten. Maar tijdens dit proces mogen we geen trede overslaan. Het is als de Jacobsladder naar de hemel, Elke trede moeten we nemen om tot hogere gebieden te komen.


Zo ondersteun je dit proces:

  1. oefen elke dag met positief denken

  2. zorg ervoor geen oordeel over anderen te hebben

  3. ga veel naar buiten

  4. Beweeg regelmatig

  5. Adem goed

  6. Doe grondingsoefeningen

  7. Lees spirituele en esoterische boeken0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven