Energie uitwisseling, de energy switch

Bijgewerkt op: 10 jan. 2018

Herken je het?

Je bent met iemand aan het praten en je voelt je ineens tergend moe.

Je kunt ineens niet meer zo goed nadenken.

Iemand in je omgeving is ziek en jij krijgt maagpijn of hoofdpijn.

Je ligt in bed en het zoemt om je heen.

Het kan de stand van de planeten zijn, sterren en planeten zenden immers 24/7 energie naar de aarde. Maar alle kans dat je te veel verbonden bent met de rest van de mensheid.

Sinds tien jaar is mijn adagium: is het er ineens die hoofdpijn, en was het er net niet? Alle kans dat iemand aan je denkt, dat je je te veel hebt verdiept in een ander, dat je meevoelde, soms zonder dat je het besefte. Hier volgt meteen de eerste tip:

  • Stap nummer een is: word je bewust van wat er gebeurt. Stap uit de trance waarin we tegenwoordig allemaal vertoeven door onze Smartphones, Social Media en games, en wees alert in het hier en nu. Trouwens wanneer je Social Media gebruikt ben je voortdurend verbonden met anderen, zelfs met Facebook vrienden die je niet eens persoonlijk kent.

  • Stap nummer twee is: wees verbonden met jezelf, met je eigen IK in plaats van een andere IK te worden. Met andere woorden, wees geen kameleon. Nu zijn we allemaal mensen van gemengde gevoelens en gedachten hoor, daar kan ik niets aan veranderen voor jou. Maar als je weet hoe het voelt wanneer je lekker jezelf bent, scheelt dat enorm. Je kunt namelijk snel reageren als je te veel de kleur van een ander hebt aangenomen.


Waar gaan je gedachten eigenlijk heen als je ze gedacht hebt?

Wat is een gedachte eigenlijk?

Hoe ziet dat er uit? Deze vragen stelde een kleine, zeer intelligente jongen eens aan me in mijn praktijk. Hij zorgde ervoor dat ik besefte dat ook kinderen de Energy Switch nodig kunnen hebben.

We kwamen tot de conclusie dat onze gedachten als zeepbellen door de ruimte zweven. Sommige zeepbellen zijn licht en luchtig, andere zijn zwaar en terneergeslagen. Het is maar net wat jij zelf denkt en hoe je je voelt. Of wat mensen in jouw directe omgeving aan het denken zijn of hoe ze zich voelen. Steeds als je iets denkt of iets voelt ben je iets aan het uitzenden. Het gebeurt met behulp van je hersenen, en je lijf. Natuurlijk. Maar de verplaatsing ervan geschiedt via de ruimte. Dat zijn dus die zeepbellen… Zou er ooit een wetenschappelijk onderzoek komen dat deze hypothese bewijst? Ik denk het niet. Dus is het van belang dat we zelf een standpunt hierover innemen.

Ooit las ik dat onze hersenen zich afstemmen op die van anderen. Zelfs op duizenden kilometers afstand doen ze dat, mits er een lijntje is. De Energy Switch helpt ook in dat geval heb ik gemerkt. Meevoelen wordt geen meelijden als je deze methode gebruikt.


Wat vooral helpt is het weten hoe je eigen energie, je eigen sfeer voelt.

Zodra je dat gevoel kent weet je snel wat van anderen is en wat van jezelf is.

Ook hier helpt de Energy Switch want door de oefening vaak te doen zul je steeds dichter bij je eigen sfeer komen en die gaan herkennen.

In de Zintuigenboom lezen de kinderen dit: eigenlijk geef je iets aan de wereld in de vorm van energie. Wie je bent en wat je voelt en denkt geef je eigenlijk aan de wereld om je heen.

Het boek De Zintuigenboom ligt ten grondslag aan de Sensikids cursus Ik ben Oké! voor (hoog) sensitieve kinderen. Inmiddels volgen gemiddeld 200 kinderen jaarlijks de cursus bij collega kindercoaches die de opleiding Sensikids coachen deden. Ik ben er trots op. Het is iets waar ik later vast en zeker op terug kan kijken met een gevoel van tevredenheid. Ik doe het voor mezelf, maar vooral voor de kinderen. En natuurlijk voor jou, nu je mijn website bezoekt.

Wie ik ben, wat ik voel en wat ik denk geef ik graag aan de wereld. Dat is wat ik de kinderen graag meegeef!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Want ik beloof je de komende tijd regelmatig een blog met handige tips te sturen! Zo zul je gaandeweg energetisch sterker worden. En wie wil dat nu niet?

Tot die tijd: Stay calm and steady!

#energyswitch

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven