Energy switch 2.0 Loslaten wat je spiegelde


De Energy Switch is een energie oefening die ik bijna 15 jaar geleden introduceerde. Ik maakte de oefening speciaal voor hoogsensitieve personen. Vandaag een vervolg. Je vindt hieronder de link waarmee je de oefening kunt beluisteren.


HSP's zijn in staat heel subtiel waar te nemen. Hun prikkelverwerking verloopt heel sensitief. Vooral hun huid is een belangrijk zintuig voor hen om zo subtiel te kunnen ervaren. De huid wordt in de sensorische informatie verwerkingstheorie ook wel het omgevingszintuig genoemd (Kranowitz: Uit de pas, ISBN 9789057122071).


Het aanvoelen van subtiele veranderingen is voor velen moeilijk, voor de meeste HSP's is het echter dagelijkse kost. Ze hebben vaak ook onbewust allerlei strategieën ontwikkeld om te kunnen omgaan met hun omgeving en de overload aan informatie, en dat levert soms een hele strijd op. Vluchten of vechten, of zelfs bevriezen, HSP's kennen dit spectrum soms maar al te goed. Wanneer het om hen heen anders voelt dan ze gewend zijn, kunnen ze zich onveilig voelen. En de autoamtische reactie om uit de onveiligheid te blijven is voor sommige HSP's het vermijden van de buitenwereld geworden. Jammer genoeg.


Voor kinderen die hoogsensitief zijn is het erg belangrijk dat ze leren om zelf actief te reageren op prikkels en zelf keuzes gaan maken hoe ze willen omgaan met hun gevoeligheid. Zo hoeven ze niet -net als veel volwassenen- allerlei onbewuste manieren te bedenken om met een overload aan prikkels om te gaan. Voor hen ontwikkelde ik de Zintuigenboom, een set oefeningen die hen helpt om hun eigen sfeer te bewaken. Talloze Sensikids opvoedcoaches en kindercoaches gebruiken de oefeningen inmiddels in hun praktijk, en het is iets waar ik erg trots op ben.

Ik pas de Energy Switch zelf nog steeds dagelijks toe en het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen sfeer steeds beter heb leren kennen en kan bewaken. Ik hou van mijn eigen sfeer. Ik hou mijn sfeer het liefst hetzelfde, maar ik hou ook van mensen en contacten en dus helpt de oefening mij.


Vandaag een release van een nieuwe actieve oefening: de Energy Switch 2.0.

In deze oefening kun je actief vragen aan je lichaam om los te laten wat het heeft gespiegeld.

Hij is gebaseerd op de visie van Steiner; hij gaf in zijn lezingen (1900-1926) vaak informatie over de mens die uit meerdere bewustzijnslagen bestaat. Volgens hem heeft elk orgaan een eigen aura, dat resoneert met de omgeving en zelfs herinneringen in zich meedraagt. Deze aura zou ook reageren op de energie die de zon, de sterren en de planeten naar de aarde uitstralen. In de oefening kun je actief vragen aan je organen om gespiegelde energie los te laten. Je herhaalt wat je me hoort zeggen en vertaalt het naar jezelf.


Ik hoop dat je net als anderen een verschil kunt voelen na de oefening. Zo niet, dan is de oefening regelmatig herhalen een goed idee. Want door regelmatig te werken met je eigen energetische werkelijkheid ga je er meer en meer contact mee maken en je leert de subtiele signalen er van steeds beter voelen en ervaren.


https://soundcloud.com/sylvia-van-zoeren/loslaten-wat-je-fysiek-spiegelde


Als de Covid-19 crisis voorbij is zal ik weer workshops gaan geven over het bewaken van je eigen energie. Misschien ontmoeten we elkaar daar. Blijf intussen gezond en wel en houd goede moed.


Veel goeds!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven